Νυφικές ανθοδέσμες με παιώνιες

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νυφικές ανθοδέσμες με παιώνιες Ιδέες Γάμου

 

Νυφικές ανθοδέσμες με παιώνιες το τριαντάφυλλο του βουνού. H παιωνία σύμβολο καλής τύχης, ευνοεί την αγάπη και τον έρωτα. Λένε ότι αυτό το ρομαντικό λουλούδι κρατά ζωντανή την αγάπη τον πόθο και τον έρωτα. Το πανέμορφο άνθος της κοσμεί τις περισσότερες φορές την ανθοδέσμη της νύφης είτε μόνο του είτε συμπληρωματικά της ανθοδέσμης.

Η διαδρομή της παιωνίας στην ιστορία αρχίζει από τον Oμηρο. Στην Ιλιάδα, αναφέρεται ο μύθος του Παιώνα, μαθητή του Ασκληπιού και ο οποίος πεθαίνοντας μεταβλήθηκε σε φυτό που ονομάστηκε Παιωνία. Αυτή είναι η μυθική αφετηρία για την μετέπειτα χρησιμοποίηση του φυτού ως φαρμακευτικού σε όλο τον αρχαίο κόσμο, στη Ρώμη, στο Βυζάντιο, στην Αναγέννηση και στους νεότερους χρόνους.Παραδόξως, η παιωνία ήταν μέχρι πρόσφατα ελάχιστα γνωστή στην Ελλάδα. Η έρευνα και η συστηματική μελέτη της χλωρίδας που άρχισε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στις δεκαετίες του 1970 και 1980. Στην Ελλάδα συναντώνται συνολικά πέντε διαφορετικά είδη Παιώνιας.

Παιώνια του Κλούζιους:Είναι ενδημική της Κρήτης και της Καρπάθου, με άνθη λευκά που μυρίζουν σαν γαρύφαλλο και φύλλα με πολλές υποδιαιρέσεις. Παιώνια η εξωτική: Έχει έντονα πορφυρά κυπελλοειδή άνθη τη βρίσκουμε στη Λευκάδα και στη Φθιώτιδα. Παιώνια του Παρνασσού Ευδοκιμεί στον Παρνασσό και τον Ελικώνα. Παιώνια της Ρόδου:Eνδημική του νησιού και απειλούμενη, με λευκά, επίσης, άνθη. Παιώνια η ελληνική  με άνθη λευκά ή σπανίως ροδόλευκα ή με ρόδινη απόχρωση στη βάση των πετάλων και έχει εξάπλωση στον Ταΰγετο, την Πάρνηθα, την Aνδρο και, κυρίως, την Εύβοια, με παραλλαγή και στην Ικαρία.Παιώνια η τρισχιδής  με άνθη ρόδινα. Έχει βρεθεί μόνοστο Μενοίκιο της ανατολικής Μακεδονίας. H Παιώνια του Ρούσσο  τη βρίσκουμε στην Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, τη Ζάκυνθο και τα Ακαρνανικά Oρη.

Επιλέξτε παιώνια για τη νυφική σας ανθοδέσμη. Ιδέες για το ωραιότερο νυφικό μπουκέτο.

 

Μοντέρνα-νυφική-ανθοδέσμη-by-Studio-7

Νυφική ανθοδέσμη λευκή παιώνια by-Studio-7

Νυφική ανθοδέσμη λευκή Παιώνια

Νυφική ανθοδέσμη σομόν παιώνια

Νυφική ανθοδέσμη ροζ μοβ παιώνια

Νυφική ανθοδέσμη συνδυασμός λευκής, ροζ και κοραλί παιώνια

Νυφική ανθοδέσμη κόκκινη παιώνια

Νυφικές ανθοδέσμες με παιώνιες

Πληροφορίες πηγή://gardenmagazine