Ελένη Μενεγάκη και Δούκας μιλούν για την εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ελένη Μενεγάκη και Δούκας μιλούν για την εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού Hair&Beauty

Menegaki

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder.  Kάθε δράση μετράει!!!

Ελένη Μενεγάκη και Δούκας μιλούν για την Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Δείτε τι δήλωσαν:

1. Είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχετε ενεργά στην  “Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού” της Estee Lauder. Τι ελπίζετε ότι  θα μάθει ο κόσμος από την φετινή καμπάνια;

Ο Καρκίνος του Μαστού δεν κάνει διακρίσεις. Κάθε ενέργεια από όλους μας μετράει. Η Εκστρατεία της Estee Lauder Companies έχει καταφέρει πολλά εδώ και 20 χρόνια που υπάρχει, αλλά χρειάζεται  ακόμα δουλειά για να επιτύχουμε στο άμεσο μέλλον έναν κόσμο χωρίς καρκίνο μαστού. Κάθε ενέργεια και δράση μετράει! Απλές καθημερινές κινήσεις όπως να θυμίζουμε σε φίλους και συνεργάτες να κάνουν την ετήσια μαστογραφία τους, να γίνουμε εθελοντές σε δράσεις που υπενθυμίζουν ότι ‘’η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές’’ –ακόμα και να συνεισφέρουμε με μικρά ποσά σε εθελοντικές ομάδες ιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε γυναίκες σε απομακρυσμένες περιοχές, μπορεί να κάνουν τη διαφορά!

2.  Τα έσοδα από τις πωλήσεις του ροζ βραχιολιού της Estee Lauder διατίθενται κάθε χρόνο στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών για τον Καρκίνο Μαστού ‘’ Άλμα Ζωής’’. Πείτε μας περισσότερα για τον Σύλλογο αυτό.

Ο Σύλλογος είμαι μη κερδοσκοπικός και αποτελείται από εθελόντριες γυναίκες που  όλες έχουν βιώσει ή βιώνουν τον Καρκίνο του μαστού. Είναι απίστευτα αισιόδοξες, είναι νικήτριες της ζωής. Στόχος τους είναι , να στηρίζουν  τις γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού, ενώ συγχρόνως  εκπαιδεύουν  τον κόσμο για τη σημασία της πρόληψης.  Στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού, πρόληψη είναι η έγκαιρη διάγνωση.  Γι΄ αυτό, δραστηριοποιούνται απευθυνόμενες σε γυναίκες ηλικίας από 20 χρονών.  Η γραμμή στήριξης του συλλόγου είναι  210 8 253 253. Οι γυναίκες που έχουν νοσήσει ή νοσούν έχουν την επιλογή να μην είναι μόνες τους.

3. Ποια είναι η μία δράση κατά του καρκίνου του μαστού που θα θέλατε περισσότερες γυναίκες να ακολουθήσουν;

Εύχομαι περισσότερες γυναίκες να μιλούσαν πιο συχνά με το γιατρό τους και να δραστηριοποιούνται όταν παρατηρούν ότι κάτι δεν πάει καλά με το σώμα και την υγεία τους. Οι ρυθμοί της εποχής μας είναι τόσο έντονοι, που πολλές φορές ‘’ξεχνιόμαστε’’ ή το παραμελούμε. Κάτι πολύ σημαντικό που μας ενημερώνει το Άλμα Ζωής είναι: Η ειδικότητα του γιατρού που έχει την κατάλληλη εκπαίδευση για να κάνουμε κλινική εξέταση στον μαστό μας είναιο χειρουργός μαστού . Αφού κάνουμε τη μαστογραφία, πρέπει να του την πάμε για έλεγχο.

4. Λέγεται ότι η διατροφή παίζει ρόλο στην πρόληψη. Εσείς ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής;

Οι έρευνες έχουν δείξει  πως ένας υγιεινός τρόπος ζωής παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. Μου αρέσει πολύ το φαγητό, όμως φροντίζω  και συμπεριλαμβάνω πολλά φρούτα και λαχανικά στην καθημερινή διατροφή μου.  Επίσης τα τελευταία χρόνια ακολουθώ πιστά ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

5. Τι κάνετε για να απαλλαγείτε από το στρες μετά από μια κουραστική ή αρνητική ημέρα;

Εναι αλήθεια πως το στρες επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας.  Μου αρέσει να κάνω μεγάλες βόλτες στη φύση. Αυτό που με χαλαρώνει πολύ είναι η συντροφιά και η αγκαλιά των παιδιών μου.

6. Ποιος ή τί αποτελεί έμπνευση για εσάς στη ζωή σας;

 Η ίδια η ζωή!

7. Ποια είναι η δική σας δράση κατά του καρκίνου του μαστού;

Επιλέγω να κάνω την μαστογραφία μου κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων μου  και προτρέπω τις γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να κάνουν το ίδιο. Είναι ένα δώρο που κάνω στον εαυτό μου!vraxiolakia estee 2015_b

  1. 2015_dukasΣυνεργάζεστε με την Estee Lauder για περισσότερα από 10 χρόνια στην Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού. Πείτε μας λίγα λόγια για την Εκστρατεία αυτή.

Η Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder Companies δημιουργήθηκε από την Evelyn Lauder όταν το 1992 συνειδητοποίησε πόσες γυναίκες πέθαιναν τότε από άγνοια ή φόβο για τον Καρκίνο του Μαστού.  Όταν μάλιστα έρευνες της εποχής έδειχναν πως εάν ο καρκίνος του μαστού διαγνωσθεί έγκαιρα τότε ήταν κατά 98% ιάσιμος! Από τότε είχε ώς στόχο της ζωής της να δημιουργήσει έναν κόσμο χωρίς καρκίνο μαστού με την ενημέρωση και την ιατρική έρευνα. Οι δράσεις της Εκστρατείας εξαπλώνονται σε 70 χώρες εδώ και 23 χρόνια βάζοντας έναν θεμέλιο λίθο στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού παγκοσμίως.

Η Evelyn Lauder δημιούργησε το 1992 το ροζ κορδελάκι, το παγκόσμιο πλέον σύμβολο για την υγεία του στήθους. Το κορδελάκι αυτό είναι η βασική μου έμπνευση για τη δημιουργία όλων των pink ribbon bracelet που έχω δημιουργήσει μέχρι σήμερα

  1. Έχετε γνωρίσει από κοντά την Evelyn Lauder. Περιγράψετε μας την συνάντησή σας;

Είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά την Evelyn Lauder στα γραφεία της Estee Lauder Companies στην Νέα Υόρκη το 2011. Μου μιλούσε με ενθουσιασμό για το έργο της και για το Breast Cancer Research Foundation, ένα ίδρυμα που χρηματοδοτεί έρευνες για τον Καρκίνο του μαστού παγκοσμίως.  Μέχρι σήμερα το Ίδρυμα αυτό έχει επιχορηγήσει περίπου $46 εκατομμύρια σε 185 έρευνες!  Η κυρία Lauder με ξενάγησε τότε στην εταιρία αλλά και στην ειδική πτέρυγα του Memorial Hospital  “Evelyn H. Lauder”, – όπου δημιουργήθηκε από την ίδια, δίνοντας τη δυνατότητα στις  γυναίκες να κάνουν τις θεραπείες τους σε έναν άνετο και όμορφο χώρο. Ήταν μια γυναίκα που με ενέπνευσε σημαντικά για να συνεχίσω να αγωνίζομαι και εγώ όλο και περισσότερο στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.

  1. Κάθε χρόνο σχεδιάζετε ένα νέο βραχιόλι, εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα. Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας;

Πηγή έμπνευσής μου είναι πάντα η γυναίκα, το επίκεντρο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού. Πρωταγωνιστής είναι το σύμβολο της ροζ κορδέλας της Εκστρατείας σε συνάρτηση με τη δημιουργική στιγμή που βρίσκομαι την εποχή που σχεδιάζω το νέο βραχιόλι. Το φετινό βραχιόλι είναι έντονα συνδεδεμένο με την έννοια της ροζ κορδέλας μιας και έχει διακοσμηθεί από μεταλλικό κούμπωμα που απεικονίζει μία τρισδιάστατη κορδέλα σε ‘κίνηση’. Το χρώμα του φετινού βραχιολιού αναδεικνύει την ευαισθησία της θηλυκότητας . Είναι κατασκευασμένο από διπλό φυσικό δέρμα, χωρίς χημικές επεξεργασίες (vegetable skin), ενώ η τρισδιάστατη κορδέλα που φέρει εσώγλυφο το σύμβολο του pink ribbon, αποτελείται από μέταλλο σε ασημί χρώμα φινιρισμένο με υπο-αλλεργικό βερνίκι. 

  1. Έχετε καταφέρει να κάνετε το ροζ βραχιόλι, ‘’must have item’’ κάθε Οκτώβριο. Πού πιστεύετε πως οφείλεται η επιτυχία αυτή; 

Η αγάπη και η στήριξη του κόσμου για το σκοπό της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας. Επίσης υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και έντονη δημιουργικότητα από όλη την ομάδα που εργάζεται γύρω από το βραχιόλι και τη δημιουργία του, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Εδώ δεν πρέπει να παραλείψουμε την πολύτιμη στήριξη σημαντικών προσωπικοτήτων που συμμετείχαν σε όλες τις καμπάνιες του ροζ βραχιολιού ἐως και σήμερα και συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Εκστρατεία κάθε χρόνο συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις.

  1. H Estee Lauder συνεργάζεται για 3η χρονιά με την Ελένη Μενεγάκη για την καμπάνια του ροζ βραχιολιού. Πείτε μας λίγα λόγια για την φωτογράφιση της καμπάνιας.

Η Ελένη Μενεγάκη είναι και φέτος η Πρέσβειρα της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού της Estee Lauder στην Ελλάδα. Είναι κάτι που κάνει με μεγάλο ενθουσιασμό και αφιλοκερδώς.  Η φωτογράφιση της καμπάνιας έγινε τον Ιούνιο, και όπως κάθε χρόνο η διάθεση που επικρατεί  κατά τη διάρκεια του shooting είναι μοναδική.  Όλη η ομάδα λειτουργεί με απόλυτη δημιουργικότητα και εξαιρετική διάθεση για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ελπίζουμε να αρέσει στον κόσμο και φέτος.

  1. Που θα βρούμε φέτος το νέο βραχιόλι της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού

Το βραχιόλι της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder με την υπογραφή DUKAS διατίθεται από όλα τα σημεία πώλησης Estee Lauder και σε επιλεγμένα φαρμακεία από τη μάρκα Darphin σε όλη την Ελλάδα. Η διανομή του στα καταστήματα καλλυντικών και στα φαρμακεία, ξεκινά στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Η τιμή του είναι 10 ευρώ και τα έσοδα υποστηρίζουν το έργο του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Menegaki

Για το μακιγιάζ της Ελένης Μενεγάκη χρησιμοποιήθηκαν τα παρακάτω προϊόντα: Double Wear Make Up (fresco) Double Wear Concealer 02 Double Wear Powder 02 Pure Color Envy Eye Shadow Palette 02 Ivory Power Pure Color Blush Rouge pink kiss 02 Pure Color Envy Lipstick 210 Little Black Primer Sumptuous Extreme Mascara 01 Black Μανικιούρ: Pure Color Nail Lacquer in Ballerina Pink